Tips

Standaard teksten
Zodra je eenmaal gekozen hebt voor een achtergrond zal de tekst opgeslagen worden voor je zodat je wijzigingen kunt maken. Mocht je toch een andere achtergrond kiezen dan zal de tekst blijven zoals deze was. Je raakt dus niet je eigen teksten kwijt. Wil je toch de teksten van de start bonachtergrond hebben klik dan op de knop: 'Standaard teksten terugzetten voor deze bon'.

De bovenste tip kun je ook gebruiken als je de achtergrond van de ene bon mooi vindt en de tekst van een ander. Kies dan eerst de achtergrond met de juiste tekst. Zet de standaard tekst terug indien nog niet gedaan en kies dan de achtergrond die je mooi vindt. Je hebt dan de juiste achtergrond met de tekst die je eerder uitzocht.Fonts
Ga je de fonts en grootte van teksten aanpassen, kies dan eerst voor het font en dan voor de grootte. De verschillende fonts hebben namelijk niet allemaal dezelfde grootte bij een bepaalde waarde en als je dus eerst de grootte instelt dan moet je dat misschien weer opnieuw doen als je het font aangepast hebt.

Meer regels
Normaal zul je aan de (max 6) regels wel voldoende hebben. Maar mocht je toch 1 regel willen opsplitsen in twee regels dan kun je dat doen met de code <BR> op de plek waar je de regel wilt splitsen. Dit zal niet altijd goed kunnen ivm de ruimte maar je kunt het proberen met een wat kleiner font.

Andere ideeën

Ansichtkaart
Je kunt er ook andere teksten opzetten zodat de kaart een ansichtkaart wordt welke je met de post kunt versturen. Zorg er dan ook zeker voor dat het papier dik genoeg is. Zie tips hieronder bij het printen.

Uitnodigingen
De tegoedbonnen kunnen met andere teksten ook prima gebruikt worden als uitnodigingen. De uitnodigingskaarten kunnen zo vaker geprint worden waarbij iedere kaart persoonlijk gemaakt kan worden door steeds de naam aan te passen. Omdat de rest van de tekst steeds bewaard wordt kun je dit zo vaak herhalen als je wilt.

Kaartje
Ook kun je er een leuk kaartje van maken welke je bijvoorbeeld aan een bos bloemen kan hangen.

Print tips

Dik maken
Kies voor het printen wat dikker papier. Als de bon namelijk wat steviger is dan lijkt hij nog beter.
Na het printen is het ook handig om het papier over de onderkant van de tegoedbon dubbel te vouwen. Dan plak je de voorkant en de achterkan aan elkaar en wordt de tegoedbon nog dikker.
Hierna mooi over de randen afknippen of afsnijden.

Lamineren
De bon wordt ook mooi als je een lamineermachine hebt. Dat maakt de bon ook mooi stevig en de inkt kan ook niet meer uitlopen als het papier wat vochtig zou worden.

Fotopapier
Heb je fotopapier in huis dan is dat ook heel geschikt. Het is meestal al een stuk dikker dan gewoon papier en het heeft een mooie glimmende laag. Zeker een keer proberen voor een mooi resultaat.

Met de muis
Gebruik de rechtermuisknop en kies voor 'afbeelding printen' als je de bon gaat printen omdat hij via het hoofdmenu de hele pagina print en er een kans is dat de tegoedbon niet geheel zichtbaar is.
Een andere manier is om de bon op de pc op te slaan (rechtermuisknop en kies 'afbeelding opslaan') en hem dan met een ander (teken-)programma te printen. Hiermee zou je hem ook iets kunnen vergroten en verkleinen.

Grijstinten
Vind je de kleuren toch niet helemaal mooi worden als je geprint hebt, kies dan in het printmenu van je printer voor het printen in grijstinten. De bon ziet er dan zeker anders uit en misschien wel veel mooier. Wil je dan toch wat kleur erin hebben dan kun je dat doen door de tegoedbon zelf te kleuren met potlood of viltstift.
 

Brievenbusbloemen.nl
Wanneer je iemand meer wilt sturen dan een kaartje, dan stuur je brievenbusbloemen. Een mooie bos bloemen die bezorgd wordt zonder dat de ontvanger thuis hoeft te zijn. Met kaart en persoonlijke boodschap.

Nature's Gift
Nature's Gift is een kadobon voor een belevenis naar keuze in de natuur. De ontvanger van de bon kan op de website kiezen uit een waaier van belevenissen in de Nederlandse natuur.

Tijdschriftcadeau
Een tijdschriftcadeau is een blad cadeau geven. Altijd leuk om te krijgen want je kunt kiezen uit 15 verschillende tijdschriften.