Uitleg

Zelf een tegoedbon, cadeaubon of waardebon maken is niet moeilijk. Zeker niet op deze site. In een paar eenvoudige stappen kom je via een voorbeeld op een volledige tegoedbon met je eigen teksten.
De volgende stappen komen aan bod.

  • Kies een bonachtergrond (via een categorie bij Start nu ).
  • Maak de verschillende tekstregels.
  • Pas het font en de grootte van de tekst aan.
  • Pas de kleur van de tekst aan.
  • Pas eventueel de locatie van de teksten aan.
  • Print de tegoedbon of sla hem op.

Kies een achtergrond

Eerst kies je een categorie (Klik op: Start nu ) en van daaruit kun je de bonachtergrond kiezen. Bij alle achtergronden hoort een standaard tekst, maar let op, iedere tekst is door jou weer aan te passen. Het maakt dus eigenlijk helemaal niet uit wat er in eerste instantie opstaat. Zelfs als er Cadeaubon bovenstaat, kun jij er Tegoedbon van maken!
Kun je de bon niet goed beoordelen? Ga dan direct naar de printpagina dan zie je hem groot!Teksten aanpassen

De teksten voor de tegoedbon of cadeaubon moet je natuurlijk voor een groot deel zelf opgeven. Zoals waar de bon voor is, de eventuele waarde, een naam en bijv een datum die erop moet komen. Maar dan ook alle teksten kun je aanpassen.
Als de tekst te groot wordt, of te lang is in het voorbeeld, dan moet je gewoon doorgaan. Dat komt later wel goed.

Zie je geen wijzigingen? De browser moet cookies accepteren en de geschiedenis van de browser wat pagina verversen betreft moet op automatisch staan.

Font en grootte aanpassen

De grootte van de tekst kun je zo aanpassen dat het netjes op de tegoedbon past. Als een tekst te klein uitvalt, maak je het wat groter, maar loopt de tekst van de bon af dan kun je het nog iets kleiner maken.
Ook het font kun je aanpassen en eigenlijk kun je dat beter eerst doen omdat een font soms de tekst ook al groter of kleiner maakt.

Kleur aanpassen van tekst

De standaard kleur voor de tekst is zwart, maar je kunt ze allemaal aanpassen naar je eigen wensen. Kies voor iedere tekst uit één van de vele kleuren en zie het resultaat direct in het kleine voorbeeld.
Let op: een enkele keer is de kleur niet meer aan te passen. Dit heeft met het toegestane geheugen op de server te maken en de kleuren worden als laatste in de tegoedbon gezet. Verandert het dus niet dan is er helaas niets aan te doen en zit je tegen het maximum aan.

Locatie aanpassen van tekst

De teksten staan al op de juiste plek, maar door het veranderen van het font en/of de grootte kan het voorkomen dat je een tekst iets wilt opschuiven. Dat kan door de tekst in kleine stappen te verschuiven. De X-waarde verplaatst de tekst naar links en naar rechts. Een negatieve waarde gaat naar links en een positieve waarde naar rechts. De Y-waarde is voor verticaal. Een positieve waarde brengt de tekst omhoog en een negatieve naar beneden.
Het verplaatsen kan alleen in kleine stapjes van 5, 10 of 25 (pixels) dus misschien moet je het meerdere keren uitvoeren.

Print de bon

Dan hoeft de gemaakte tegoedbon, cadeaubon of waardebon alleen nog maar uitgeprint te worden.
Ook is het mogelijk de cadeaubon op te slaan op de harde schijf van je computer zodat je hem later nog kunt gebruiken of als je hem wilt printen via bijvoorbeeld een tekenprogramma of msWord.
De kaart past na afdrukken als het goed is in een normale enveloppe van 10x15 cm.

Start nu meteen

Zodra je bent begonnen worden de gegevens voor je opgeslagen dmv een cookie op je computer. Dit wordt minimaal twee weken vastgehouden. In die tijd kun je dus steeds terugkomen en verder gaan met de teksten die je opgegeven hebt.
Je kunt nu meteen gaan beginnen met het uitzoeken van een leuke categorie voor een achtergrond! Start nu


 

Greetz cadeaubonnen
Op Greetz.nl kun je heel veel verschillende cadaubonnen vinden welke je zo naar een jarige kunt sturen. Een leuk en welkom cadeau.

Nature's Gift
Nature's Gift is een kadobon voor een belevenis naar keuze in de natuur. De ontvanger van de bon kan op de website kiezen uit een waaier van belevenissen in de Nederlandse natuur.

Tijdschriftcadeau
Een tijdschriftcadeau is een blad cadeau geven. Altijd leuk om te krijgen want je kunt kiezen uit 15 verschillende tijdschriften.